Prispevki

Nasveti – digitalni marketing

Kako narediti spletno stran?

Kako narediti spletno stran?

Kako narediti spletno stran?

Kako narediti spletno stran?

Se sprašujete kako narediti spletno stran kar sami? Izdelava spletnih strani ni bila še nikoli lažja.  Spletne strani lahko danes postavite tudi če nimate znanja programskih jezikov. Na voljo je veliko odprtokodnih programov in enostavnih urejevalnikov, ki vam omogočajo, da spletno stran izdelate kar sami v enem dnevu.

V tem članku preberite, kako narediti spletno stran v WordPressu
 


V tem članku preberite, kako narediti spletno stran v WordPressu


 

Izdelava spletne strani WordPress

Izdelava spletne strani ali spletne trgovine je s pomočjo WordPressa zelo priljubljena, zato bomo primer izdelave spletne strani podali na tem primeru. Vendar preden pričnemo z izdelavo spletne strani v katerem koli programu, potrebujemo najprej domeno in prostor na strežniku, kamor lahko stran postavimo. Prvi korak za postavitev spletne strani je torej: izbira domene (npr. lepidom.si, …) in zakup gostovanja.

  1. Korak: izberite domeno

Pri ponudnikih domen zakupite prosto domeno in prostor za postavitev spletne strani.

Izdelava spletne strani WordPress se lahko prične takoj za prvim korakom. Instalacijo WordPressa lahko naročite pri ponudniku domene oz. strežnika, z veseljem vam bodo ugodili, vi pa se lahko takoj pričnete pripravljati na oblikovanje spletne strani.

  1. Korak: instalirajte WordPress ali naročite instalacijo le-tega pri strežniških gostiteljih
 

Prijavno okno za postavitev spletne strani v WordPressu. 

Prijavno okno za postavitev spletne strani v WordPressu.

Če želite, da vam do tega koraka pomagamo BREZPLAČNO, nam to sporočite na 031 01 00 23 ali pišite tukaj.

Urejanje spletne strani

  1. Korak za oblikovanje spletne strani: izberite temo in urejevalnik

Ob instalaciji WordPressa imate na izbiro veliko tem, ki so že vnaprej pripravljene. Teme so zelo lepe, običajno so tako oblikovane, da samo zamenjate fotografije in dodate besedilo. WordPress in mnogi drugi ponudniki so odprtokodni programi, ki omogočajo urejanje spletne strani brez znanja programiranja. V ta namen imajo integrirane urejevalnike, s pomočjo katerih brez znanja programskih jezikov uredite spletno stran. Zelo enostavno, vzeti si je treba le nekaj časa.

  1. Korak: tehnične nastavitve

Ni naključje, da opisujemo ta program. WordPress je zelo priročen za uporabo, saj nudi vtičnike, ki jih potrebujete za tehnično nastavitev spletne strani: GDPR skladnost, običajno vsebujejo teme že pripravljeno cookie policy, ki jo prevedete v slovenščino. Pripravite še pogoje uporabe in varstvo osebnih podatkov.

NASVET: Izbiri teme posvetite kar nekaj časa. Na temi, ki jo boste izbrali boste kasneje gradili, zato poglejte, kakšne so možnosti nadgradnje teme.

Če želite, da vam tehnične nastavite uredimo mi, vsebino pa dodajate sami in tako prihranite pri času, denarju ter  še vedno sami vodite celoten proces digitalnega dela vašega podjetja – naročite storitev tukaj: TEHNIČNA POSTAVITEV SPLETNE STRANI.

Struktura spletne strani

Spletna stran bo vsebovala vaše ključne kontaktne podatke, vašo ponudbo in nekaj malega o vas. Seveda govorimo o osnovi spletni strani. Vsak teden, boste na vašo spletno stran kaj dodali. Dobro je, da že v začetku določite strukturo spletne strani. Priporoča se, da je imate nekaj osnovnih glavnih (nadrejenih strani) in nekaj podstrani.

Določite tudi kategorije spletne strani, kar vam bo še posebej prav prišlo pri pisanju vašega bloga.

Priprava vsebine za postavitev spletne strani

Ko boste imeli pripravljene tehnične nastavitev za postavitev spletne strani in določeno strukturo, se lotite priprave vsebine.

  1. Korak: iskanje ključnih besed za spletno stran

Poiščite jih tukaj – relevantne besede za vašo podjetje. Če imate že odprt Google Ads račun, lahko ključne besede poiščete tam. Če pa oglaševalskega računa še nimate, si lahko pomagate z mnogimi spletnimi orodji.

Zakaj so pomembne ključne besede? Po ključnih besedah se rangirate na vrh prikazov na spletnih brskalnikih. Pri tem vam pomagajo ključne besede. Preverite kakšne ključne besede uporabljajo konkurenčna podjetja, saj se boste z njimi borili za pozicije na prvih mestih. Kot sami veste, kupci običajno pregledajo le ponudnike na prvi strani (morda še na drugi in tretji). Vaš cilj naj bo priti med prvih 10 ponudnikov.

Izberite nekaj ključnih besed, ki so splošne (imajo veliko iskanj) in nekaj, ki so specifične (je iskanj manj, ampak kupna namera je višja).

  1. Korak: priprava besedila za izdelavo spletne strani

Ko boste izbrali ključne besede za vašo branžo pripravite besedilo, v katerem so ključne besede vključene.

Če nimate časa za pripravo besedila ga lahko naročite tukaj: PRIPRAVA BESEDILA IN RAZISKAVA KLJUČNIH BESED.

Grafično oblikovanje spletne strani

  1. Korak: grafična priprava fotografij

Urejanje fotografij na mero je zelo pomembno, saj to bistveno vpliva na izgled vaše spletne strani. Da bo stran izgledala bolj profesionalno si kupite fotografije / vide tukaj ali jih prenesite iz brezplačne spletne strani kot je Unsplash.

Na mero uredite fotografije tukaj. 

Če bi želeli naročiti izdelavo bannerjev za spletno stran glede na vašo mero – za poljubno število fotografij pišite tukaj ali izberite ta paket.

Preden naložite fotografije na spletno stran vam priporočamo, da jim najprej zmanjšate resolucijo. Velikost fotografij lahko pomembno vpliva na hitrost vaše spletne strani. Če bi se kdaj odločili za optimizacijo spletne strani pri zunanjem izvajalcu je lahko optimizacija fotografij velik strošek, saj običajno vzame veliko časa.

Resolucijo zmanjšajte tukaj ali s katerim podobnim programom.

Vnos besedila in fotografij na spletno stran.

Ko ste lepo pripravili besedilo in grafiko za spletno stran, je čas, da vse to samo še vnesete v stran. Če nimate časa za vsebinsko postavitev spletne strani naročite tukaj.

Optimizacija spletne strani

Ponovno smo pri prednostih izdelave spletne strani z WordPress. Namreč, ko naredite spletno stran, si želite, da se le-ta hitro odpre tako na namiznih računalnikih, kot na mobilnih napravah (telefoni, tablice). Prednost WordPressa je, da z nekaj kliki namestite vtičnik za optimizacijo.

  1. Korak: optimizacija spletne strani

Za optimizacijo spletne strani je treba upoštevati urejevalnik in temo. Ni najboljšega. Pomembno je, da deluje na vaših nastavitvah.

Če potrebujte optimizacijo vaše spletne strani – pišite tukaj.

Vzdrževanje spletne strani

Najpogostejše vprašanje pri izdelavi spletnih strani je: zakaj ne najdem svoje spletne strani ko vpišem v brskalnik (google ali drugi) svojo domeno ali ime podjetja. No, ko smo spletno stran vzpostavili, se delo digitalnega marketinga šele prične.

Stran je treba vpisati v Google, dodati nekaj zunanjih linkov (za začetek vsaj z družbenih omrežij, kot sta Facebook in Instagram) ter nastaviti Google analitiko. Vklopite lahko tudi kak oglas, vsaj v prvih mesecih, kar vam bo zelo pomagalo pri rangiranju na prva mesta.

Pogosto se stranke na nas obrnejo v fazi, ko že imajo izbrano domeno. Če le-te še nimajo, se lahko izbire domene lotimo skupaj in jim kaj svetujemo (npr. domena z vezajem bo potrebovala malce več vlaganja…).

  1. Korak: Vzdrževanje spletne strani

Zelo pomembna je redna prisotnost na spletni strani. Vaša stran je »živa« in pričakuje se, da bo na njej veliko vsebine. Brskalniki aktivnosti na spletni strani beležijo in tudi to vpliva na višjo pozicijo. Redno vzdrževanje je pomembno tako z vidika varnosti spletne strani, kot tudi višje pozicije.

Potrebujete redno osvežitev spletne strani z novo vsebino ali samo vzdrževanje? 

Deli

Naročite se na e-novice